Lékárna Lužice

Veřejně prospěšná činnost 2000 - 2005

Rok 2005: Podpora druhého ročníku svatováclavské jízdy.


Roku 2005 byla umístěna tabule na slovanském hradišti Loučná u Višňové (Frýdlantský výběžek).

Informační tabule na slovanském hradišti Loučná u Višňové
Klikněte pro zvětšení

Informační tabule na slovanském hradišti Loučná u Višňové

Informační tabule na autobusové zastávce


Rok 2004: Základní umělecké škole věnován program pro zápis skladeb Capella.


Podnět k první jízdě svatováclavských rytířů a jeho podpora. Jízda proběhla roku 2004 ve skvělé režii manželů Zadákových z Raspenavy a jejich přátel. Videozáznam k nahlédnutí


V roce 2003 bylo darováno 10 ks květníků městu Hrádek nad Nisou na podporu činnosti školy a na založení malé botanické zahrady.

Botanická zahrada u školy


Mezi obcemi Křížany a Kryštofovo údolí na Liberecku, vpravo od silnice, která překonává Ještědský hřeben, je umístěna tabule, upomínající na dějinnou sounáležitost tohoto území s někdejší zemí Koruny české. Instalováno r. 2002.

Mapa Krystofovo Údolí a okolí

 


V roce 2001 byla z podnětu a za finanční podpory dr. Lubomíra Jaroše založena v Novém Městě pod Smrkem Botanická a květná zahrada. Rozkládá se na pozemku základní školy a péče o ni je svěřena odbornému učiteli. Přispívá k výuce žáků i vzdělávání obyvatelstva a napomáhá vhodným způsobem zviditelnění lékárny.

Botanická zahrada

Informační deska botanické zahrady


V roce 2000 byla z popudu a za peněžní podpory dr.L.Jaroše z lékárny Lužice umístěna u hradu Grabštejna informační tabule s krátkým dvoujazyčným textem /česky a hornolužicky/ o jeho dějinách.


Klikněte pro zvětšení